Charley, 8 mei 2024

Lymfedrainage doe je gemakkelijk zelf met deze tips van Charley Huf

Je hebt ze vast voorbij zien komen op sociale media, video’s waarin vrouwen driftig in de weer zijn met Guasha stenen en kristallen rollers. Het lijken misschien ingewikkelde routines die veel tijd kosten. De vrouwen zien er vaak wel érg goed uit en je vraagt je af, is lymfedrainage iets voor mij? Ja zeker!

Lymfedrainage is voor iedereen én een stuk makkelijker dan je denkt. Charley Huf, acupuncturist en eigenaar van de Bindweefselbar, deelt haar persoonlijke tips voor een simpele lymfedrainage routine die je gemakkelijk zelf kunt doen.

Maar eerst, wat is lymfedrainage eigenlijk? Voordat je aan de slag gaat, is het goed om te weten welke functie het lymfestelsel heeft, wat lymfedrainage massage precies is en waarom je daar zo knap van wordt. In het kort… Het lymfestelsel (systema lymphoideum) is onderdeel van het immuunsysteem en staat in verbinding met de organen, de bloedvaten en weefsels. Het lymfestelsel zorgt ervoor dat afvalstoffen uit je lichaam worden afgevoerd. Het vervoert lymfe, een transparante vloeistof die witte bloedcellen (essentieel zijn voor de immuunfunctie) produceert, naar de lymfeknopen. Deze zorgen er op hun beurt voor dat de afvalstoffen uit het lymfevocht worden gefilterd.

We hebben in ons lichaam wel honderden lymfeknopen. Met lymfedranaige voor het gezicht focussen we ons vooral op de lymfeknopen in de nek, de hals en de onderste helft van het gezicht. Lymfedrainage is een subtiele vorm van massage waarmee je het lymfestelsel stimuleert en ondersteunt bij het het elimineren van gifstoffen, overtollig vocht en cellulair afval.

De voordelen van lymfedrainage

Daarnaast is lymfedrainage ook effectief bij klachten door hooikoorts.

Charley’s tips voor lymfedrainage van het gezicht

Wat heb je nodig voor lymfedrainage voor het gezicht?

Niet veel! Het enige dat je nodig hebt is de Guasha Glow steen en het Face sculpting elixer, dat we speciaal hebben ontwikkeld voor lymfedrainage van het gezicht, en 10 minuten van je tijd.

Het elixir bevat o.a. Goiji extract, CBD en ximenia om de doorbloeding van de huid extra te stimuleren. De Guasha Glow stenen zijn verkrijgbaar in rozenkwarts en amethist en hebben de perfecte vorm om de contouren van het gezicht te volgen. De stenen hebben een gekartelde kant waarmee je de ook in de diepere lagen het lymfestelsel kunt stimuleren.

Inhoud

Bekijk hier de Face sculpting elixir + Guasha stone

How to video lymfedrainage gezicht

In deze video laat Charley je zien hoe makkelijk je zelf lymfedrainage kunt uitvoeren voor het gezicht. Zet de video de eerste paar keren aan, terwijl je de lymfedrainage uitvoert. Je zult zien dat je slechts na een paar keer de lymfedrainage routine onder de knie hebt en je voortaan zonder nadenken het vocht en toxische stoffen uit je gezicht helpt afvoeren en de bloedsomloop stimuleert.

Bekijk de video hier!
Adieu, fijne lijntjes, doffe teint en puffy eyes!

 

 Shop de Guasha Glow Verlicht je klachten met acupunctuur

Deel dit artikel:

Lees ook deze blogs..

Terug naar alle blogs
Menu sluiten